Revista CERNA

Artigos de Agroecoloxía. Revista CERNA, medio ambiente e ecoloxismo da man de ADEGA

Patrimonio cultural. A Casa da Serea

Xoán Rubia

CERNA Nº 90 - Consumo crítico

Páx. 25

A-prender!

Ramsés Pérez

CERNA Nº 90 - Consumo crítico

Páx. 24

Coñecementos que prenden na memoria.

Recursos

Ramsés Pérez

CERNA Nº 89 - Cabalos Salvaxes en Galiza

Páx. 4

As recomendacións literarias e musicais de Cerna.

Plantas transxénicas: un risco innecesario

Elvira Cienfuegos

CERNA Nº 21 - -

Páx. 24-25

O millo, o arroz e o trigo conforman máis do 50% do alimento consumido no mundo. Patentar estas plantas xenéticamente modificadas polas multinacionais é desacougante. A postura de ADEGA supón, entre outras propostas, a prohibición da introducción da soxa e do millo transxénicos en Galiza e a esixencia de estudios rigososos para o medio e para as persoas que proben a inocuidade destes alimentos.

A problemática da contaminación por xurro

Isabel Torres e Fernando Malvar

CERNA Nº 21 - -

Páx. 36-37

Na lexislación europea existe xa unha preocupación por regular, anque sexa mínimamente, os riscos de contaminación das augas por actividades agrarias. Na Galiza imos aínda algo por detrás no tema da concienciación e témonos que decatar de que o problema existe: o 54% dos pozos e manantiais non son potables.

A outra maneira de facer concentracións parcelarias

MEL (Movimento Ecoloxista da Limia)

CERNA Nº 11 - -

Páx. 14-16

Existen alternativas ás concentracións parcelarias ás que estamos afeitos/as. Toda acción deste tipo debería como mínimo respetar os seguintes criterios ambientais:- conservación do maior número de árbores- respeto polas estructuras agrarias tradicionais.

Revista CERNA
Avenida de Castelao, 20-Baixo 15704 Santiago de Compostela
Tlf/Fax: 981 570 099 Email:cerna@adega.gal
Edición: Ronda Fontiñas, 180 Entrechán. 27002 Lugo
Tlf: 982 240 299 Email: cerna@adega.gal